Biji Aprikot Merupakan Penawar Kanser

Biji Aprikot Penawar Kanser

Biji Aprikot merupakan kumpulan kekacang dan bijirin (nut dan seed). Tidak ada bezanya dengan kumpulan kekacang dan bijirin yang lain. Apa yang membezakanya adalah kandungan khasiat di dalamnya yang sangat luar biasa, terutamanya ‘Aprikot Organik’.

biji aprikot B17

Dalam bahasa nutrien, Biji Aprikot ini di sebut mengandungi Amigdalin, yang juga dikenali sebagai Vitamin B17.  B17 ini dapat membantu membunuh sel- sel kanser dalam badan kita, hasilnya dapat membebaskan diri kita dari serangan penyakit kanser yang merupakan pembunuh senyap.

Khasiat Biji Aprikot

Berdasarkan buku “World Without Cancer”, tulisan G. Edward Griffin, Biji Aprikot mentah mengandungi kadar kepekatan B17 yang tertinggi berbanding biji-biji buah yang lain. Biji Aprikot amat berkhasiat dan ia menjadi makanan kaum Hunza untuk bebas dari kanser, sihat dan lanjut usia sehingga lebih 120 tahun.

Biji Aprikot paling berkhasiat adalah dalam bentuk mentah, tidak dimasak, tidak dipanggang dan tidak dibekukan. Antara nutrein yang banyak terdapat pada Biji Aprikot ialah enzim Amygdalin atau Laetrile atau juga disebut Vitamin B17.

Tugas B17 ini hanyalah memusnahkan sel asing dan mengeluarkannya melalui perkumuhan. B17 terdapat dalam banyak makanan, malangnya tabiat pemakanan kita hari ini telah mengenepikan dan mengurangkan penggunaan B17 yang rasanya agak pahit, tetapi berkesan mencegah kanser.

Vitamin B17 Dalam Biji Aprikot Membunuh Sel Kanser

Vitamin B17 dari Biji Apricot akan bekerjasama dengan sistem imun dan membunuh sel-sel kanser secara langsung. Cyanide akan dibebaskan dari ikatan kimianya yang terdapat dalam B17.

Biji Aprikot B 17

Bila cyanide dibebaskan maka cyanide akan membunuh sel kanser (sel kanser sahaja yang mempunyai enzim Beta Glucosidase).

Secara lumrahnya sel yang sihat tidak terdapat enzim Beta Glucosidase (enzim yang boleh membebaskan cyanide). Maka sebab itulah B17 tidak akan bekerja pada sel yang sihat. B17 hanya bertindak balas pada sel yang tidak normal dalam badan manusia seperti sel kanser.

Klik sini atau klik pada gambar untuk mendapatkan kapsul biji aprikot.

biji-aprikot-ubat_kanser.my

Post Berkaitan
B17 Powder – Ekstrak Biji Aprikot
BIJI APRIKOT BERBENTUK SERBUK ATAU POWDER B17 Powder ini adalah kombinasi biji aprikot dan ekstrak biji aprikot. B17 Powder adalah kaya dengan Vitamin B17 dan sangat digalakkan sebagai suplemen semasa dalam ...
Baca Seterusnya...
Venez Glo Penawar Dan Mencegah Kanser
Venez Glo merupakan satu usaha murni untuk membantu pesakit kanser atau keluarga pesakit kanser untuk merawat dan mencegah kanser. Venez Glo dikaitkan sebagai penawar dan anti kanser serta baik untuk meningkatkan kecantikkan ...
Baca Seterusnya...
B17 Powder – Ekstrak Biji Aprikot