Berkaitan Daun Rerama

1. Adakah teh daun rerama ini selamat diminum?

Kajian menunjukkan tiada sebarang kesan sampingan kepada pengguna. Sesetengah orang mungkin akan mengalami ‘healing crisis’ di mana mereka akan merasa lenguh-lenguh, sakit-sakit badan, bibir pecah, terasa ‘bergerak-gerak’ di tempat tumor/barah tetapi ada orang tidak merasa apa apa pun. Pastikan minum air kosong banyak dan secukupnya dan kurangkan dos/cairkan air rerama itu jika tidak tahan.

2. Ada tak sebarang pantang larang sewaktu mengamalkan teh daun rerama?

Wanita mengandung tidak digalakkan untuk mengamalkannya. Lain-lain, tidak ada sebarang pantang larang, dan boleh juga mengamalkan ubat hospital/ubatan tradisional lain bersama dengan minuman herba daun rerama.

3. Satu kotak boleh tahan berapa lama?

Sekotak mengandungi 15 uncang sahaja, dan setiap uncang mengandungi 2 gram daun/akar/batang rerama yang telah dikeringkan. Sekotak cukup untuk penggunaan sebulan.

4. Bagaimanakah cara penyediaan teh daun rerama?

Cuma rendamkan seuncang ke dalam 1.5L air panas dan tunggu 20-30 minit. Minum 250ml pagi dan 250ml malam. Baki air disimpan untuk diminum esok dan lusanya. Kami sarankan simpan baki air di dalam termos atau boleh juga disimpam di dalam peti ais.

5. Apakah no KKM produk teh daun rerama ini?

Teh rerama ini telah mendapat kelulusan daripada Bahagian Keselamatan Kualiti Makanan (BKKM) – Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)

No Rujukan : 010715/06/336

“Produk minuman adalah dikategorikan sebagai makanan. Oleh yang demikian, produk ini dikawal oleh pihak Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan (BKKM). Produk makanan dan minuman tidak perlu berdaftar dengan KKM”

6. Banyak sangat produk daun rerama ketika ini, yang mana satu yang betul?

Kami di ubatkanser.my hanya menjual teh rerama sebagai produk supplemen yang dikenali sebagai Butterfly Tea. Lain-lain maklumat yang dikongsi di laman ini adalah bersifat perkongsian maklumat. Anda bebas untuk memesan / menghubungi mana-mana pihak yang menjual produk berkaitan daun rerama ini.